Главная » 2013 » Жовтень » 26 » День Чорного моря
18:41
День Чорного моря

25 жовтня в актовому залі Скадовської загальноосвітньої школи №2 був проведений тематичний захід присвячений Міжнародному дню Чорного моря. Міжнародний день Чорного моря відзначається на згадку про день 1996 року, коли шість причорноморських країн - Болгарія, Румунія, Туреччина, Грузія, Росія і Україна - підписали Стратегічний план дій з реабілітації і захисту Чорного моря.

На захід запрошені гості: голова Скадовського районного осередку Всеукраїнської екологічної ліги – Бартчук Ірина Дмитрівна, заступник голови Скадовського районного осередку Всеукраїнської екологічної ліги – Філенко Наталія Миколаївна, представник Національного природного парку „Джарилгацький” – Наталія Валеріївна Шешина, голова Скадовської районної громадської організації «Жіночий центр «Відродження Нації»» - Пономаренко Валентина Василівна.

В залі – виставка картин на морську тематику учнів нашої школи, на 1 столі – поробки з мушлів, на другому столі – колекція мешканців моря, представлена Національним природним парком «Джарилгацький».  

 

Справа на сцені, де з кульок білого, блакитного і синього кольорів зроблені хвилі, лежить дельфін.

Ми  згадуємо теплі хвилі Чорного моря, наспівуючи знайомий з дитинства мотив «Тот, кто родился у моря, тот полюбил навсегда…» . Захід проводився 9 класом (класний керівник та автор сценарію  – Буланова Ірина Михайлівна) для учнів 5-7 класів. Учнів ознайомили з цікавими фактами з історії Чорного моря та їх мешканців.

 

Учитель образотворчого мистецтва Кушнірук Віра Олексіївна провела майстер-клас „Залишемо яскравий слід”. Віра Олексіївна показує залу техніку роботи «Малюнки на гальці». До роботи запрошуються по 2 учні з кожного класу. За столами в залі учні працюють над створенням своїх шедеврів.

 
  

З учнями проводиться невеличкий Екомарафон. Для конкурсу колажів „Тайні морських глибин” до мольбертів запрошуються по 3 учні з класу. На столах в залі біля мольбертів лежать ножиці, олівці, кольоровий папір, на мольбертах білий  лист формату А3; учні працюють над колажами на морську тематику.

Ведучі доводять до учнів коротку довідку про мариністів та видатного художника – Івана Костянтиновича Айвазовського і формують 3 команди: команду 5-х класів, 6-х та 7-х класів. Кожна команда повинна скласти пазли, на яких зображена одна з репродукцій картин Айвазовського. 

Всі команди працюють над своїми завданнями.

 

А на сцену запрошуються по 7 представників від класів, які формують 3 команди. Помічники ведучих прикріпляються їм на спину і груди літери (формат А4). Ведучий задає питання-загадки.

 

До виступу запрошується представник Національного природного парку „Джарилгацький” – Наталія Валеріївна Шешина, яка презентувала розповідь про проблеми Чорного моря та про острів Джарилгач.

Учні презентують свої роботи та результати конкурсів, ведучих поздоровляє з вдалим заходом голова Скадовського районного осередку Всеукраїнської екологічної ліги – Бартчук Ірина Дмитрівна.

Просмотров: 453 | Добавил: Ирис | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: