Главная » 2016 » Квітень » 28 » 30 років Чорнобильській трагедії
07:05
30 років Чорнобильській трагедії

У нашій школі 25 квітня відбувся захід присвячений 30 – річниці трагедії на Чорнобильській АЕС.
На захід були запрошені: Бартчук Ірина Дмитрівна – голова Всеукраїнської екологічної ліги районного осередку, Яровий Григорій Олександрович – голова Скадовської районної організації Союзу Чорнобильців.
У пам’яті українського народу – цей день Чорнобильського лиха, болю, суму і забути цей викреслити із нашої пам’яті - не можливо.
У ці дні ми привертаємо увагу української та світової громадськості до страждань людей, які зазнали і продовжують зазнавати дії радіації, – наших співвітчизників.
Аварія на Чорнобильській АЕС стала новою точкою відліку в історії атомної енергетики, показала на скільки загрозлива сила атому, що вийшовши з – під контролю дуже важко із нею впоратися.
За перші десять діб після фатальних чорнобильських вибухів із руїн 4 –го ядерного реактора було викинуто радіації в декілька мільйонів разів більше, ніж під час найбільшої в історії атомної енергії аварії на американській АЕС «Трімай-Айленд» у 1979 р.
Завжди мудра природа зі своїми самозахисними функціями на цей раз ніби втратила пильність, послабила свій імунітет. Потужні вітряні потоки, що утворилися саме в цей час у чорнобильському районі, підхопили радіаційний циклон і він смертельним вихром пронісся над Україною, Білорусією, Литвою, Латвією, Польщею, Швецією, Норвегією, потім він погнав ядерні хмари в Німеччину, Нідерланди та Бельгію.
Проминуть роки, століття. Жовто-синій стяг з чорною стрічкою щороку 26 квітня буде нагадувати про біль, принесений нашому народу Чорнобилем та про тих героїв, які поклали на вівтар власне життя заради нашого майбутнього.
Чорнобильська трагедія завжди хвилюватиме серця людей. І тих, кого вона зачепила своїм чорним крилом, і тих, хто народився після тих страшних років. Вона завжди буде об’єднувати всіх живих одним спогадом, однією печаллю, однією надією на мирне і краще життя.

 

Категория: Новини | Просмотров: 445 | Добавил: Ирис | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: