Главная » 2014 » Лютий » 13 » Безпека дітей в Інтернеті
01:48
Безпека дітей в Інтернеті

Безпека дітей в Інтернеті – це дуже актуальна тема, яка у всьому світі лунає на державному рівні. Україна, як країна з динамічним зростанням кількості Інтернет користувачів, не стоїть в стороні.

В Україні стартувала масштабна акція «Місяць безпечного Інтернету» — соціальна кампанія, спрямована на навчання дітей та підлітків правилам безпечної поведінки у всесвітній мережі.

В рамках Дня безпечного Інтернету учні Скадовської школи І-ІІІ ступенів №2 були ознайомлені з новим безпечним і повчальним сайтом Онляндія.  Онляндія — спільна ініціатива програми Microsoft «Партнерство в навчанні», соціально відповідальних комерційних структур, неурядових організацій, за підтримкою громадсько-соціальних діячів яку підтримує Міністерство освіти і науки України шляхом проведення інформаційних заходів для батьків і дітей.

Сайт містить матеріали для дітей, батьків і вчителів, завдяки яким діти зможуть освоїти основи безпечної роботи в Інтернеті. На сайті подано доступну, практичну інформацію з Інтернет-безпеки, що дозволить навіть початківцям ефективно використовувати ресурси мережі й захистити себе від небажаного контенту.               

Використовуючи матеріали сайту Онляндія в початковій школі був проведений урок знайомства молодших учнів з основами Інтернету. Роботу з молодшими школярами ми почали з історії  Безмежний ліс. Обговорили правила користування мережею Інтернет та записали обіцянки по користуванню комп’ютером.

 

Використовуючи створений за допомогою інформації з Онляндії слайд-фільм про «Безмежний ліс» ввели поняття про віруси, обговорили правила захисту від вірусів та зробили відповідні малюнки.

 

Для батьків вчителем інформатики Булановою Іриною Михайлівною  підготовлені поради та інструкція по встановленню батьківського контролю.      

 

Категория: Новини | Просмотров: 597 | Добавил: Ирис | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: