Главная » 2015 » Листопад » 20 » День гідності і свободи
17:01
День гідності і свободи

     "Україна - це територія гідності і свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції - наш Майдан 2004 року, який був Святом Свободи, і Революція 2013 року, Революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи".
Президент України Петро Порошенко

     Герої не вмирають! Саме цими словами Україна проводжала в останню путь своїх синів та дочок. Тих, хто загинув за свою країну, за свій народ. Знову від нас пішли найкращі. Ті, для кого "справедивість", "гідність", "свобода", "Україна" були не просто словами, а сенсом їх життя.
     З метою віддання належної шани громадянському подвигу, вшанування патріотизму та мужності людей, які виступили на захист демократичних цінностей, ранок 20 листопада у Скадовській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2 розпочався з історичної скарбниці для учнів школи «Події що змінили нас». Під час заходу старшокасники поставили за мету змінити стале і вже банальне кліше про вивчення історії, а за допомогою активних форм роботи вони вчили учнів молодшої школи вмінню по-новому, живо та емоційно сприймати нашу історію, пишатися нею не за звичкою, а від щирого серця. День гідності і свободи в Україні дає можливість переосмислити національні та загальнолюдські цінності для кожного з нас. Найвищою цінністю для людини є людське життя – це найдорожче, що є в кожного із нас. Проте, історія показує, що є ще вищі цінності – це свобода і воля українського народу, незалежність української держави. А що для кожного з нас означає слова свобода, гідність, патріотизм? Чи бачили ми їх? Чи маємо ми їх? З такими питаннями був відкритий 20 листопада Майданчик «Лише палким серцем» з можливістю відкритого мікрофона. Кожен учень у школі висловив свої думки, своє ставлення і своє бачення таких важливих понять «гідність», «свобода», «патріот», кожне слово не лише проговорено, а й записано рукою учня на інтерактивній дошці «Площі гідності і слави». Завжди поруч з нами у великі дні - духовний наставник школи Отець Володимир, слова якого торкаються душі вихованців: «Єдність і свобода робить нас гідними нащадками наших батьків! Будемо з шаною зберігати і захищати цей безцінний скарб! Хай береже нас усіх Господь і слава Йому за цю прекрасну країну - Україну!...»

 

Категория: Новини | Просмотров: 440 | Добавил: Ирис | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: