Главная » 2015 » Грудень » 1 » Кажімо більше ніжних слів…
23:17
Кажімо більше ніжних слів…

Кажімо більше ніжних слів

1 грудня у Скадовській загальноосвітній школі №2 І-ІІІ ступенів пройшла відкрита виховна година у 5-А класі (класний керівник Конопада О.В.), присвячена добру і милосердю з нагоди Міжнародного дня інвалідів. Гаслом цієї виховної години були слова: «Кажімо більше ніжних слів».

Наше свято – це спроба об’єднати в одне ціле умовно здорових та інвалідів, зрозуміти, що людям, які мають функціональні обмеження, просто трохи важче адаптуватися до навколишнього світу, проте вони є такими ж повноцінними членами суспільства, як і всі інші.

Розпочався захід інсценізацією янголів, яку виконали Бєлєвцова Дар’я та Шахов Леонід. Школярі із захопленням дивилися презентацію про відомих людей, які мали вади розвитку з дитинства, чи отримали їх протягом життя, потрапивши у тяжкі життєві ситуації. Учні працювали в парах, складали прислів’я про добро та пояснювали зміст скарбниці народної творчості.

Приємним моментом було те, що найважливішим для кожного учня є принцип відповідальності «Я несу відповідальність за все, що роблю». Діти з цікавістю переглядали соціальний ролик «Толерантність до інвалідів» та усвідомили, що кожен із нас може допомогти людям з особливими вадами бути щасливими.

 

Гостем свята був начальник фонду нещасних  випадків Карауш Микола Федорович, який побажав дітям взяти з собою у життя: як пам’ятку, такі великі слова: «Ставитися до інших так, як ви б хотіли, щоб ставилися до вас»

На завершення виховної години діти виконали вправу «Побажай добра собі і всім». Учні на сердечках писали, що вони бажають собі і всім оточуючим та прикріплювали на «дерево сподівань» 

Хай же хвилини єднання дарують нам усім мудрість і толерантність у спілкуванні з ближніми.

 

Категория: Новини | Просмотров: 447 | Добавил: Ирис | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: