Главная » 2015 » Жовтень » 14 » Немає шляхетнішої місії, ніж захищати свій народ
16:34
Немає шляхетнішої місії, ніж захищати свій народ

Немає шляхетнішої місії, ніж захищати свій народ.

Богом дана земля є святою і рідною, тому її захист – це найперший обов’язок народів. Для українців такою землею є Україна. Вона полита потом і кров’ю сотень поколінь, їхніх працелюбних і героїчних предків. Шануймо героїчну історію нашого великого народу.

Згідно з указом президента 497/2015 постановив «Установити в Україні свято — День захисника України, яке відзначати щорічно 14 жовтня». Це свято є направду всенародним святом, бо захисниками Вітчизни є учасники національно-визвольних рухів ХХ століття, учасники Революції гідності, добровольці і військові ,волонтери ,діти і дорослі — всі ті, хто в різний спосіб наближають перемогу нашої країни, виборюють її свободу та незалежність.

 З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу 12 жовтня в Скдовській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2 відбулася урочиста лінійка «З відданністю Україні в серці». Вшановуючи подвиг героїв України, зберігаючи пам'ять про тих, хто прославляв нашу країну в усі часи, учні 9-11 класів поповнили матеріалами стіну «Гідності і слави» такими іменами:  Ігор Дебрін, Сергій Гливий, Малов Євгеній, Сагакян Геннадій.

Наша шкільна родина, своїми справами, уже усвідомила, що таке мир, єдність, спільна справа та розуміння один одного, незважаючи на те, якою мовою ти спілкуєшся. Ми хочемо, щоб усіх дітей світу  об’єднувала любов, любов до Бога, до людей, до Батьківщини, прагнення миру. Ми віримо, що вона переможе, адже є сильнішою за війну!

 Звертаючись до учнів, директор школи Галина Олександрівна Смирнова зазначила: «Що означає захист вітчизни? Він має багато обличь в сучасній історії країни. Одне це обличчя війни у тих в кого в серці Україна, заради якої вони здатні на подвиги. І зараз це не пафосний мовний зворот – це проза життя  тисяч українців. Сьогодні тисячі українців захищають Вітчизну різними способами. Солдати й офіцери служать у війську. Волонтери збирають усе необхідне для підтримки армії. Віруючі моляться за мир та перемогу. Кожен мірою своїх можливостей та розуміння стає краплею в океані на ім’я Україна.»  

14 жовтня також відзначається велике релігійне свято – Покрова Пресвятої Богородиці. За цим святом закріпилася ще й друга назва – Козацька Покрова, а у свідомості народу воно почало асоціюватися з такими поняттями, як військова честь, звитяга, мужність та лицарство. Духовний наставник нашого свята Отець Володимир у своєму діалозі з молоддю сказав:  «Духовність – це те, що відрізняє людину, що властиве лише їй одній. Тому говорячи про 14 жовтня, як свято Захисника Вітчизни перш за все слід сприймати його через внутрішній світ, світ моралі та традицій, адже для нас, українців, це свято християнське і національне, воно символізує зв'язок поколінь, невмирущість героїчних традицій нашого народу.»

 І тут буде все вірно, бо традиції нашого народу тягнуться з глибин віків і приводять до цього славного Дня – 14 жовтня, на Покрову Пресвятої Богородиці, яка захищає своїх дітей від усіх ворогів і надихає Українське військо боронити нашу землю, нашу славну Україну.

В цей день кожен класний колектив звернувся до воїнів з листом, у якому висловив слова надії, віри на перемогу. Представники учнівського самоврядування Біліченко Даниїл та Алейнік Карина на чолі з головою батьківського комітету школи Олійника Ігоря Васильовича передали ці Листи та невеличку гуманітарну допомогу Морській піхоті м. Миколаїв.

Кожен з нас вкладає в цей день свій сенс, заснований на особистому досвіді, історичних традиціях, віці, покликання, але головним і визначальним, було і залишиться – єдине для кожного з нас захист  своєї Батьківщини, зі зброєю на бойовому посту чи щоденною працею примножуючи багатство, славу і силу нашої Держави задля майбутніх поколінь.

  

 

Просмотров: 512 | Добавил: Ирис | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: