Главная » 2013 » Травень » 27 » Останній дзвоник
01:55
Останній дзвоник
Травневий день із світлими очима,
Всміхаючись ступає на поріг .
Шкільні літа лишились за плечима,
Попереду життя та клич доріг.


У травні, коли дзвенить пташиний спів і розквітають яскраві квіти, по літньому теплий вітер приносить до нас свято останнього дзвоника. Воно радісне, бо закінчився навчальний рік і попереду чудові літні канікули. І сумне, бо дзвоник в останнє пролунає для найстарших учнів – одиннадцятикласників. 24 травня у всіх школах України пролунав Останній дзвоник.
Більше  20 000 дзвоників наші випускники почули за 11 шкільних років. Чули їх по-різному,  коли з букетом квітів йшли на 1-й у своєму житті урок. І тоді, коли дзвінок був довгоочікуваним  дзвоником на канікули. А сьогодні він прозвучить лунко, із сердечним щемом, проводячи межу між дитинством і тим новим незвіданим, яке починається за шкільним порогом.
Останній дзвоник - це чудова шкільна традиція, тепле родинне свято, яке не можна нічим замінити.



На подвір'ї Скадовської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 Скадовської міської ради Херсонської області відбулася урочиста лінійка, присвячена цій знаменній для всієї шкільної родини події.
Під рушниками-оберегами
Хай перший вам проляже шлях!
Нехай біжить він не по тернах
А по квітуючих полях!

 

В центр шкільної площі запрошені випускники І, ІІ та ІІІ ступенів, це учні  4-х, 9-х та 11-х класів. Сьогодні кожен випускник випустить кульку своєї мрії. Вже кілька років поспіль наша школа плідно співпрацює з Всеукраїнською екологічною лігою і тому в руках у випускників зелені, жовті і блакитні кульки - це кольори Всеукраїнської екологічної варти.

 

 

 

Цього дня привітати шкільну родину прийшли: мер міста - Гавриш Олександр Васильович, заступник голови Скадовської райдержадміністрації - Розумний Анатолій Григорович, перший заступник начальника районного відділу внутрішніх справ - Бондар Віталій Федорович, голова районного осередку Всеукраїнської екологічної ліги - Бартчук Ірина Дмитріївна та її заступник - Філенко Наталя Миколаївна, атаман Скадовського козацького Чорноморського куреня, козацький полковник Володимир Хлусов, представник Скадовського відділу освіти, молоді та спорту - Бут Ліна Миколаївна, начальник ДПІ в Скадовському районі - Клементар Галина Віталіївна, голова Ради школи - Салюк Тетяна Олександрівна, батьки учнів.

 

 

Право внести прапор школи надається кращим учням 10-А класу - Пастухову Артему, Хван Денису та Фіночок Юлії, право підняти прапор України - степендіатці обласної ради Колосай юлії - 10-В клас, степендіатці міської ради Антоновій Олександрі - 5-А клас та кращому класному керівнику цього року, призеру районного і лауреату обласного конкурсу "Кращий класний керівник року" - Клименко Ірині Миколаївні.

 

Школу вітають прапороносці,

 

дипломанти обласного фестивалю дружин юних пожежників шкільна команда ЮП та учасники фестивалю-конкурсу "Молодь обирає здоров'я"

 

З вітальним словом до шкільної родини звернулася директор школи, відмінник освіти України, магістр управління навчальним закладом Світлана Миколаївна Турлук.
Директор школи Турлук С.М., заступник начальника РВ УМВС України в Скадовському районі Бондар В.Ф., голова районного осередку ВЕЛ Бартчук І.Д.вручають нагороди учням, учителям та батькам за плідний внесок у створення іміджу школи, виборовши призові місця у Міжнародних, Всеукраїнських та обласних конкурсах.

 

 

 

Від учительського колективу учасників свята вітала голова районної циклової комісії вчителів української мови та літератури, вчитель-методист Мітюхіна Наталія Василівна та керівник шкільної методичної комісії Савінова Валентина Миколаївна.
Традиційно першокласники вітають випускників та дарують їм на згадку про школу дзвіночки

 

адміністрація школи та вчителі пов'язують одинадцятикласникам стрічки випускників - символ дорослості та змужніння.

 

Сьогодні ви із світлою печаллю
Ступили всі через шкільний поріг
Хай буде вам бентежний вальс прощальний
Провісником незвіданих доріг

 

Це був найвидовіший, найзворушливіший і найкращий вальс, який бачила школа за останні роки.
Традиційно учні школи танцюють майданс. Цього року вони одяглися в кольори екологічної варти, тому, що школа віддає перевагу екологічному вихованню і має високі здобутки у цьому напрямку.

 

І ось останній дзвоник, останній раз він кличе випускників на їх останній в житті шкільний урок.
Як гарно, коли є наступність поколінь в житті, в шкільній родині. Право надати останній дзвоник надається рідним братам - одинадцятикласнику Денису та першокласнику Євгену.

 

Дзвінок останній – перший крок в житті,
Палкий порив і юності надії.
Нехай щастить вам, друзі, у путі
І хай здійсняться світлі ваші мрії.

З урочистої лінійки, присвяченої святу останнього дзвоника право першими зайти на свій останній в своєму шкільному житті урок надається учням 11-х класів

 

Тільки час полетить дуже швидко, умить,
Понесе нас життя, закружляє.
І з роками у когось душа защемить
Як дзвінок цей останній згадає.



 






Категория: Новини | Просмотров: 867 | Добавил: iris | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: