Главная » 2015 » Жовтень » 16 » Урок мужності
17:35
Урок мужності

15 жовтня у Скадовській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2 відбувся урок мужності у формі дискусійного майданчика «Майбутній захисник України» для учнів 9-11 класів за участі представника Скадовського районного комісаріату Губаря Володимира Євгенійовича майора, начальника кадрового забезпечення та представників 25 Дніпропетровської аеромобільної бригади.

Зламати минулі стереотипи та розповісти про престижність військової служби в Збройних Силах України стали головною метою зустрічі. В ході якою, учні старших класів мали змогу ознайомитися з основними законодавчими актами та порядком призову громадян України на військову службу під час часткової мобілізації відповідно до Указу Президента України “Про часткову мобілізацію”. Губар В.Є. також надав роз'яснення статтей 2, 39 закону “Військова служба і виконання військового обов'язку в запасі” та основних положень закону “Про військовий обов'язок і військову службу”. Крім того, ознайомив слухачів з умовами проходження військової служби за контрактом, результатами роботи районного військового комісаріату, а також організаційними питаннями укомплектування військових частин контрактниками.

“Завдання держави — створити оптимальні за чисельністю, мобільні, добре озброєні, професійні збройні сили, які зможуть забезпечити мир і спокій на території України. У багатьох людей служба в армії пов’язана з минулими стереотипами, але сьогодні служба в Збройних Силах України – це престижна професія і є альтернативою працевлаштуванню”, - підсумовуючи сказав заступник комісара.

Напевно ключовим моментом у заході став проведений майстер-клас з технічної характеристики автомату Калашнікова. Під час якого учні самостійно могли здійснити розбір зброї.

Дякуючи за зустріч, вихованці привітали військовослужбовців з Днем Захисника України та за підтримки голови Ради школи Олійника Ігоря Васильовича пригостили смачною випічкою бажаючи родинного щастя, сімейного затишку та козацького здоров’я.

 

Категория: Новини | Просмотров: 449 | Добавил: Ирис | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: