Главная » 2014 » Листопад » 23 » Відкриття Площі Честі і слави
18:14
Відкриття Площі Честі і слави

21.листопада у Скадовській ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 відкрито Площу Честі і слави.

Моя Україно! У брамі історії.

Моя рідно землі! У вихорі битв.

Твоє минуле - то величі траєкторія.

Твоє сьогодення - пломінь молитов.

Твоє сьогодення-це шлях героїзму.

Це подвиг-великих синів.

За тих, хто загинув - ми справимо тризну,

За тих, хто воює - щоденний наш спів

Такими словами 21 листопада 2014 року в Скадовській ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 була відкрита Площа Честі і слави, яка вмістила пам'ять про тих, хто зробив величезний внесок у розвиток державності, і всю біль про тих, хто поклав своє життя на вівтар захисту честі України. У заході взяли участь: заступник командира батальйону «Збруч» Прокопчук Віталій Олександрович, офіцер - психолог Шкарабан Степан Васильович, член правління благодійної організації «Разом» Зикова Наталія Миколаївна, отець Володимир, голова батьківського комітету школи Олійник Ігор Васильович, методист «Скадовського районного методичного кабінету» Кейдалюк Тетяна Леонідівна та вчителі - історики району.

Кожен учнівський колектив вибрав в історії минулого і сьогоднішнього образи тих, хто є символами героїзму, мужності та справжньої честі. Героями для учнів стали воїни - випускники шкіл Віталій Бєліков і Олійник Анатолій, які віддали своє життя за державність України.

У своїх словах до присутніх заступник командира батальйону «Збруч» Прокопчук Віталій Олександрович звернув увагу учнів на необхідність усвідомлення того, що Україна переживає вирішальний період, коли змінюється історія, коли стверджується державність. Євромайдан і Революція честі довели, що у нас є справжні патріоти, відважні і мужні, які небайдужі до долі своєї країни. Трепетними були слова Наталії Миколаївни, яка навела приклади волонтерського руху в районі, надзвичайного патріотизму, який об’єднав всі покоління жителів міста. Неоціненним подарунком школі стали фотографії перебування волонтерів в зоні АТО.

Патріотом може стати людина лише тоді, коли сам пройде шлях дійсності через участь у праведних справах на користь держави. Наймолодші учні школи передали воїнам солодощі і запропонували приєднатися до акції « Думки про Україну». На Стіні думок про Україну у хвилини тривоги залишили свої записи учні школи та почесні гості.

 

Категория: Новини | Просмотров: 418 | Добавил: Ирис | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: