Главная » 2015 » Листопад » 17 » За вільну від тютюнового диму Україну
07:51
За вільну від тютюнового диму Україну

Тютюн завдає шкоди тілу, 
       руйнує розум, отупляє цілі нації 
                                   Оноре де Бальзак

   Кожен третій четвер листопада відзначається у світі як Міжнародний день некуріння, який щорічно проголошує Міжнародний союз боротьби з раком. Ідея цього дня - закликати курців відмовитися від паління хоча б на день, щоб звернути їхню увагу на те, що кожна викурена сигарета завдає непоправної шкоди їх здоров'ю. 
   Вперше ідея кинути курити на один день виникла в Артура Мулані, який у 1971 році закликав людей відмовитися хоча б на один день від сигарет, а заощаджені кошти віддати у фонд місцевої школи. У 1974 році День некуріння був уперше публічно проголошений на сторінках американської газети "Мотічелло Таймс" (штат Міннесота). 18 листопада 1976 року каліфорнійське відділення Американського товариства раку вперше надало фінансування на рекламу цього дня. Відтоді він дістав назву Дня некуріння та з часом став Міжнародним. 
   17 листопада 2015 року актив учнівського самоврядування спільно з учнями, які знаходяться на внурішньошкільному обліку Скадовської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 ініціювали проведення вуличної акції «Вигідний обмін. Цигарку на цукерку! Це вигідно для здоров’я!». Учні школи не просто здійснювали обмін на вулицях міста а й розповсюджували інформаційні листівки «Стань сильнішим за цигарку» у яких описані найпопулярніші 10 способів кинути палити, рекомендували утриматись у цей день від паління, інформуючи про шкідливий вплив тютюнопаління на організм. У той же час коли старшокласники вийшли на вуличну акцію, учні 7-8 класів організували у холі майданчик «Палити - це не модно». Кожен учень мав змогу висловити своє ставлення до проблеми паління серед підлітків записавши на стікері. Учасники майданчика створили велику пачку з під цигарок з коментарями про шкоду паління. Логічним доповненням цього дня стало проведення серед учнів 5-6 класів антиреклами «Зірки проти паління». Учні обрали найпопулярніших: Віталія Кличко, Андрія Шевченко, Тіну Кароль, Ігоря Кондратюка, Лілію Ребрик, Влада Яму так можна пререраховувати незлічену кількість як українських так і зарубіжних зірок і створили соціальну рекламу «Що думають зірки про куріння». Адже думка людей на яких прагнуть бути схожими наші вихованці має великий вплив на формування саме здорового способу життя.
   Ми хотіли привернути увагу до проблеми паління саме через залучення учасників до активних дій. Адже коли курець викидає хоча б одну цигарку це дає йому поштовх для подальшої боротьби із залежністю. І юне покоління, якому належить жити в XXI столітті, повинне взагалі уникнути цієї залежності. Адже у тенета тютюнопаління потрапляють ті, яких вчасно не попередили, не зупинили руку, простягнуту до сигарети. Будьте сильнішими за цигарку!

 

 

 

Категория: Новини | Просмотров: 424 | Добавил: Ирис | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: