Главная » 2013 » Червень » 10 » Заходи, присвячені 1025-річчю Хрещення Київської Русі
02:37
Заходи, присвячені 1025-річчю Хрещення Київської Русі
Заходи, присвячені 1025-річчю Хрещення Київської Русі -  свята минулого, майбутнього і сьогодення.


У травні місяці у Скадовській загальнооосвітній школі І-ІІІ ступенів №2 Скадовської міської ради Херсонської області пройшли заходи, присвячені 1025-річчю Хрещення Київської Русі -  свята минулого, майбутнього і сьогодення.
 

    
Напевно, мало пройти більше 1000 років, аби інша епохальна подія в християнському світі – Хрещення Русі – відкрило шлях до праосвіти слов'янських народів. 988 року на берегах Дніпра біля стін Києва відбулася подія, історичну значимість якої для всього слов'янського світу годі переоцінити й у наші дні.
 Саме тут, у момент першого Хрещення нашого народу князем Володимиром, народилася східнослов'янська православна цивілізація. І саме Київ став містом-основоположником історичної, культурної, моральної й духовної епохи в житті  всіх слов'янських народів, центром християнства, центром духовного збагачення.
Хрещення Русі — процес прийняття і поширення християнства у Великому Князівстві Руському, Київській Русі.
Ключова подія — масове хрещення у 988 році мешканців Києва, а згодом і інших міст держави князем Володимиром I Святославовичем, у результаті чого християнство стало провідною релігією на Русі.
Утвердження християнства на Русі — тривалий складний процес, що розтягнувся у часі на багато століть, пройшовши кілька важливих стадій: спонтанного проникнення християнських ідей і цінностей до язичницького середовища, боротьби християнства та інших світових релігій за сфери впливу, проголошення християнства державною релігією Київської Русі, протистояння язичницького суспільства новій ідеології.

Категория: Новини | Просмотров: 864 | Добавил: iris | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: