Главная » 2014 » Грудень » 22 » Започатковано мистецький перфоманс.
20:06
Започатковано мистецький перфоманс.

У Скадовській школі №2 започатковано мистецький  перфоманс.

Ви йдете по вулиці і раптом бачите перед собою дві скульптури, застиглі і нібито мляві. Хтось кладе монету у капелюх, лежачу тут же, на тротуарі, і скульптури оживають. Вони виконують танець або роблять якісь рухи, характерні для персонажів, яких вони представляють, а потім знову завмирають. Перфоманс (подання) не закінчений, поки скульптури тут, він триває, просто перейшов в статичну форму.

«Перфоманс? Що це?»- Запитаєте ви. Це один з напрямів сучасного мистецтва. Виникло воно в шістдесятих роках минулого століття, коли ламалися стереотипи у всіх областях людського життя: мистецтві, політиці, суспільних і міжособистісних відносинах. е коротке художнє або театральну дію, яке відбувається в даний момент в даному місці і виробляється самим художником або групою учасників. Від театру його відрізняє те, що учасники перфомансу не грають вивчені і відрепетирувані чужі ролі. Вони діють в рамках зображуваного ними персонажа або групи персонажів, «проживають» його.

Саме даний напрям мистецтва обрано  у Скадовській ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 у рамках митсецького  проекту  «Запали свою зірку», який триватиме увесь листопад місяць. Чому саме обраний даний напрям. Тому, що він  акцентує увагу учасників  не на плоді творчості, а на самій творчості, на процесі створення якогось твору мистецтва. Художник малює при публіці, музикант - настає на музичні педалі, і з-під його ніг звучить музика і так далі.

Вже 3 листопада у холі школи розкрили неповторний світ малюнка  учні  1-4 класів цю естафету протягом тижня підхоплювали учні 5,6,7 та 9,10,11 класів. Тиждень юних митців завершився майстер-класом художників школи, які протягом дня зуміли створити неповторні картини. Мистецька сторінка в школі триває і продовжуватиметься вона шкільними перфомансами «Майстерня декоративно-ужиткового мистецтва», «Голос  твій Україно!» та казковим парадом «Герої міфів».

Категория: Новини | Просмотров: 366 | Добавил: Ирис | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: