Главная » 2013 » Вересень » 25 » День озонового шару. У нас в гостях представники Національного природного парку «Джарилгацький»
00:40
День озонового шару. У нас в гостях представники Національного природного парку «Джарилгацький»
17 вересня на інформаційну годину до 9  (класний керівник –Буланова Ірина Михайлівна, координатор шкільного осередку Екологічної варти «Дельфін») та 10 (класний керівник – Мітюхіна Наталія Василівна) класів завітали представники Національного природного парку «Джарилгацький». Спеціалісти Національного парку познайомили учнів з засадами організації парку та особливостями острову Джарилгач, показали презентацію про острів. Діти отримали буклети та календарики.

  

В цей день відмічали «Міжнародний день охорони озонового шару». Це свято, яке звертає увагу всіх людей на одну з найважливіших глобальних проблем людства. З'явилося свято в 1994 році завдяки відповідним рішенням Генеральної Асамблеї ООН, яка таким чином увічнила в пам'яті людей підписання в Монреалі протоколу, який стосується речовин, що руйнують озоновий шар атмосфери. Міжнародний день охорони озонового шару має свій девіз, який звучить так: «Збережи небо: захисти себе і озоновий шар». У цих словах переданo все те значення озонового шару атмосфери, який має цінувати людина.
Фахівець з навчально-освітницької  екологічної роботи– Шешина Наталя Валеріївна розповіла учням про неоціниме значення озонового шару на життя людей та існування навколишнього середовища. Вчені вважають, що озоновий шар стрімко зменшується, а це загрожує нашій планеті зникненням всього живого. Спеціаліст з рекреації – Бунда Ірина Борисівна довела до дітей інформацію про те, що зараз нерідко можна почути про відкриття нових «озонових дірок».


Зустріч учнів з представниками Національного парку була змістовною, цікавою, пізнавальною. Дякуємо за співпрацю.


Просмотров: 570 | Добавил: iris | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: